Audio HiFi Forum - Audiohard.com

Oglasi - Ads: HiEndMarket.com

Sta se slusa

Izbor muzike koju slušaju članovi

Moderators: sdanicic, sn

Re: Sta se slusa

Postby sdanicic » 14 Jan 2010, 12:58

Ko voli Milesa Davisa, Kenny Wheelera, Jon Hassella, Methenyja i Hadena u "Beyond the Missouri Sky", itd, siguran sam da ce mu se svideti i ovo - ezotericno i prefinjeno, na korak do savrsenstva :)

Ralph Towner classical, 12-string and baritone guitars
Paolo Fresu trumpet, flugelhorn

Wistful Thinking
Punta Giara
Chiaroscuro
Sacred Place
Blue In Green
Doubled Up
Zephyr
The Sacred Place (reprise)
Two Miniatures
Postlude

An exciting new duo, of unusual instrumentation, initiated by American master guitarist Ralph Towner. Towner’s acoustic guitar concept has long since absorbed and abstracted influences from baroque music, contemporary composition, Brazilian music and jazz, above all the jazz of Bill Evans. In this programme of Towner originals and improvisations, the sole cover version is “Blue In Green”. the Bill Evans/Miles Davis tune from the classic “Kind of Blue” album – an apt choice for Sardinia-born trumpeter Paolo Fresu, whose pure and elegant tone still carries echoes of early Miles. Towner’s own pieces offer continually changing landscapes for Fresu’s horn to grace, in a very poetic and lyrical set whose gradations of light and shade, of sound and shadows, are beautifully recorded. “Chiaroscuro” is Towner’s 22nd ECM disc as a leader and Fresu’s first - although the trumpeter guest-starred on Carla Bley’s prize-winning “The Lost Chords Find Paolo Fresu”, issued on WATT in 2007.

Release Date 6 November 2009
Attachments
towner_fresu_chairoscuro.jpg
towner_fresu_chairoscuro.jpg (180.69 KiB) Viewed 492 times
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby sdanicic » 18 Jan 2010, 17:52

Ko je propustio, zaboravio ili je bio sprecen, moze odlozeno da preslusava ove emisije sa radija Studio B:

http://cosmicsounds-london.com/RADIO/radio.html

Pogled na play liste je mislim i vise nego dovoljna preporuka za one koji vole jazz i funk pre svega :innoc
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby Simke » 19 Jan 2010, 02:45

sdanicic wrote:Ko je propustio, zaboravio ili je bio sprecen, moze odlozeno da preslusava ove emisije sa radija Studio B:

http://cosmicsounds-london.com/RADIO/radio.html

Pogled na play liste je mislim i vise nego dovoljna preporuka za one koji vole jazz i funk pre svega :innoc

:yh
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby Simke » 19 Jan 2010, 02:53

Standardno me nece san dok (ovakva) svirka "ne iscuri"...
Attachments
Gerry Mulligan.jpg
Gerry Mulligan.jpg (25.65 KiB) Viewed 454 times
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby sdanicic » 28 Jan 2010, 01:11

Frank Sinatra - "L.A. is my lady"

http://en.wikipedia.org/wiki/L.A._Is_My_Lady
Attachments
la_is_my_lady.jpg
la_is_my_lady.jpg (50.25 KiB) Viewed 420 times
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby Simke » 29 Jan 2010, 01:39

:yh
Hvala na inspiraciji. Dobih ploce na poklon pre izvesnog vremena i potpuno ih smetnuh s' uma :oops:. Inace, za ovu kolekciju tuge, stvarno je potrebno odgovarajuce raspolozenje... :o:o :-({|=
Attachments
Sinatra_1.jpg
Sinatra_1.jpg (28.25 KiB) Viewed 395 times
Sinatra_2.jpg
Sinatra_2.jpg (22.4 KiB) Viewed 395 times
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby sTOLE » 04 Feb 2010, 17:32

patrcia barber - Live_A_Fortnight_in_France
Image

zatim:
Bliss_-_No_One_Built_This_Moment
Image

Bliss - Quiet Letters 2003
ImageImage

audiofilija na mala vrata :wink
membrane ce ih posebno zavoleti :-s
postojim i kao bobica ;)
sTOLE
povremeni korisnik
povremeni korisnik

Postby Simke » 05 Feb 2010, 00:59

Ne znam kako... Ne znam zašto... Eto, listao sam ploče i...
Attachments
ghostinthemachine.jpg
ghostinthemachine.jpg (6.24 KiB) Viewed 357 times
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby Simke » 05 Feb 2010, 01:41

...I kao ponadao sam se da će me dotični album umiriti. No, definitivno mi se nije spavalo, a u trenutku mi je sledeća ploča delovala kao jedini logični nastavak. Zašto? Nemam pojma. Listao sam ploče...
Attachments
roy.JPG
roy.JPG (11.32 KiB) Viewed 351 times
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby DejanM » 06 Feb 2010, 11:11

Pojavio se novi Massive Attack album: Heligoland. Omot postoji u pet razlicitig verzija (ista slika samo su boje razlicite). Pesme su se uglavnom mogle cuti na njihovim zivim nastupima poslednjih 2 godine. Medjutim, za razliku od zivih verzija, pesme sa ovog albuma su dobile potpuno nove aranzmane. Zvuce kompleksnije, ne toliko "razbijacki" ritmicne koliko bogate u zvuku. Postoji i citav niz neocekivanih muzickih zahvata - na primer tamo gde na koncertima ritam masine preuzimaju vodjstvo, na ovom albumu se odjednom pojavljuju duvaci. Sve traju negde izmedju 4 i 6 minuta.

Potrebno je vremena za pazljivo preslusavanje ovih 10 numera, ali vec posle prvih par slusanja je jasno da se radi o ozbiljnom muzickom projektu. Gotovo sam siguran da znam sta cu slusati narednih nekoliko meseci ....
DejanM
Audio Expert
Audio Expert

Postby first » 06 Feb 2010, 13:04

@DejanM

Imajući u vidu kako si nas pripremao (sa raznim klipovima) za pojavu novog albuma i očiglednu činjenicu da si veliki fan Massive Attack-a, očekivao sam
da ćeš ovo propratiti uz neki veoma opsežan review, a ono svega 4-5 redova. :D
first
zlatni korisnik
zlatni korisnik

Postby DejanM » 06 Feb 2010, 13:21

first wrote:@DejanM

Imajući u vidu kako si nas pripremao (sa raznim klipovima) za pojavu novog albuma i očiglednu činjenicu da si veliki fan Massive Attack-a, očekivao sam
da ćeš ovo propratiti uz neki veoma opsežan review, a ono svega 4-5 redova. :D

To je zbog toga sto sam CD tek juce kupio. Uspeo sam da ga preslusam svega 2 puta, sto je nedovoljno za neku iscrpniju analizu ... Ovo su bili samo prvi utisci - kasnije cu napisati nesto vise .... za nekoliko nedelja, kada naucim ovaj CD napamet ... :D
DejanM
Audio Expert
Audio Expert

Postby DejanM » 07 Feb 2010, 20:10

Evo ovde obimne price o novom albumu Massive Attack. Ima vrlo interesantnih informacija od kojih je sigurno najvaznija ona da postoji i extended version ovog albuma, koja se prodaje samo on-line i to preko iTunes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Heligoland_(album)

Takodje je interesantno da je ove godine planiran jos jedan EP, koji ce se pojaviti najverovatnije na leto ove godine ...
DejanM
Audio Expert
Audio Expert

Postby Simke » 17 Feb 2010, 14:01

Sjajan album, mada rekao bih da nije za jazz puritance. Iako jos uvek duduk za jazz, ne mogu da se otmem utisku da su ovim momci mogli jos mnogo toga da pruze. Da je sudbina bila malo drugacija... :(
Attachments
Viaticum.jpg
Viaticum.jpg (15.89 KiB) Viewed 274 times
Simke
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby DejanM » 17 Feb 2010, 14:18

Simke wrote:Sjajan album, mada rekao bih da nije za jazz puritance. Iako jos uvek duduk za jazz, ne mogu da se otmem utisku da su ovim momci mogli jos mnogo toga da pruze. Da je sudbina bila malo drugacija... :(

Odlican album i zbilja prerana smrt ES. Jedino sto malo onespokajava u tim razmisljanjima sta bi bilo kad bi bilo, jeste taj njihov zadnji album koji je zbilja drugaciji od svega sto su pre toga snimili. Izuzetno depresivan, na momente mracna svirka, bez poleta i one freneticnosti koja ih je krasila narocito na njihovim zivim nastupima. Umesto toga jedna teska, sumorna atmosfera sa malo melodicnosti ...
DejanM
Audio Expert
Audio Expert

PreviousNext

Return to Šta se sluša