Audio HiFi Forum - Audiohard.com

Oglasi - Ads: HiEndMarket.com

Kako rade (neki) naši proizvođači, Šolaja audio.

Hi-Fi komponente, iskustva, pitanja, saveti

Moderators: sdanicic, sn

Kako rade (neki) naši proizvođači, Šolaja audio.

Postby zika » 07 Feb 2010, 11:57

Već neko vreme imam problema sa određenim pojačalom. To nije tema ovog post-a pa ćemo to zanemariti. Bitno je samo kao deo celine. U pokušajima da se to pojačalo privede nameni, došlo je do n-tog nemilog događaja i, nakon merenja svih parametara u system-u, pojačalo je otišlo na oporavak a vlasnik je ostao sa TVC1 koje je okrivljeno za određene mane. Tada je 21:30, okvirno, subota (juče). Šaljem e-mail na adresu Gospodina Dragana Šolaje. U 21:45 razgovaram sa popravljačem pojačala i prenosim mu kako sam formulisao e-mail Šolaji. U tom trenutku zvoni telefon. Dakle, ne više od desetak minuta nakon što je e-mail poslat. Gospodin Šolaja se javlja i kaže da, bez problema, TVC1 (ja sam, drugi vlasnik, dakle, garancija je davno istekla), treba doneti na pregled. Pitam kada, Dragan kaže: kad hoćeš. Ja, u šali kažem: da dođem odmah? Umoran, nisam ni pomišljao da ću dobiti potvrdan odgovor. Dragan, bez milisekunde zadrške, kaže: naravno, to je najbolje. Dakle, da skratim priču, u ponoć je sve već bilo na svom mestu. Pojačalo će stići danas, to je drugi kolosek priče. TVC1 nije imao kvar, urađen je, samo, upgrade, zarad veće bezbednosti.
Ako ovo nije SVETAO primer kako posluju (neki) od naših prozvođača, ja ne znam šta jeste...
Gospodine Šolaja, svaka čast i veliko HVALA!
zika
redovni korisnik
redovni korisnik

Re: Kako rade (neki) naši proizvođači, Šolaja audio.

Postby sdanicic » 07 Feb 2010, 13:31

Sve je to super i za svaku pohvalu, ali ne kapiram zasto si morao da otvoris istovetnu temu i ovde i na HFiles forumu ????
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby zika » 07 Feb 2010, 16:17

sdanicic wrote:Sve je to super i za svaku pohvalu, ali ne kapiram zasto si morao da otvoris istovetnu temu i ovde i na HFiles forumu ????
Izvinjavam se. Otvorio sam jer sam smatrao da je čitalaštvo neprazne simetrične razlike... Ako smatrate da sam učinio grešku, obrišite temu. Moja želja, namera, je bila da iznesem svoja zapažanja... Mislim da sam viđao iste teme na oba Forum-a, no, moje pamćenje je, posle svih ovih godina sve lošije te, verovatno grešim. Još jednom hvala Gospodinu Draganu Šolaji a Vama izvinjenje i molba da sve moje neprimerene, neprikladne i slične post-ove odmah, bez čekanja, obrišete. Hvala. Obrisao bih je i sam ali, očigledno, nisam dovoljno spretan i pametan da bi mi to i uspelo. Probao sam, odmah nakon čitanja Vašeg odgovora. Pozdrav.
Last edited by zika on 07 Feb 2010, 19:55, edited 1 time in total.
zika
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby sn » 07 Feb 2010, 16:49

Mr.Grissom, nemojte to tako ozbiljno shvatati. Sasa je to izneo vise kao zapazanje a ne kao kritiku. Ako gresim ispravite me.
sn
Site Admin
Site Admin

Postby sdanicic » 07 Feb 2010, 17:04

sn wrote:Mr.Grissom, nemojte to tako ozbiljno shvatati. Sasa je to izneo vise kao zapazanje a ne kao kritiku. Ako gresim ispravite me.

Naravno kao zapazanje. To mi nekako lici kao da su u konkretnom slucaju oba foruma ustvari neke novine pa prenose istu vest koju su dobili od neke novinske agencije :wink:

Licno bih vise voleo da imamo neku exkluzivu tipa "ej ljudi cuo sam radnu verziju tog i tog uredjaja Made by XYZ, bas mi se svidelo - uskoro vise reci o tome" itd, itd.
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby zika » 07 Feb 2010, 19:59

sdanicic wrote:
sn wrote:Mr.Grissom, nemojte to tako ozbiljno shvatati. Sasa je to izneo vise kao zapazanje a ne kao kritiku. Ako gresim ispravite me.

Naravno kao zapazanje. To mi nekako lici kao da su u konkretnom slucaju oba foruma ustvari neke novine pa prenose istu vest koju su dobili od neke novinske agencije :wink:
Mene što se tiče, nema nikakvih problema. I dalje, dobar stojim, thread se može, i, verovatno, treba obrisati. Namera je bila i jeste da se pomene i nešto lepo u našem delu okruženja, delu okrenutom HiFi-ju i, prevashodno, slušanju muzike. Nije vest samo ako je Žika ubio Živorada, neki put je vest i ako je Žika pomogao Živoradu. Iako nije morao... Ovo bi moglo da bude značajna smernica nekome da se odluči kod koga kupiti i slično. možda čak važnije od raznih drugih thread-ova koje imamo ili smo imali priliku da vidimo. No, to je, samo, moje, mišljenje. Ozbiljno ili neozbiljno, odlučite, sami... Ja da brišem ne mogu, pokušao sam.

sdanicic wrote:Licno bih vise voleo da imamo neku exkluzivu tipa "ej ljudi cuo sam radnu verziju tog i tog uredjaja Made by XYZ, bas mi se svidelo - uskoro vise reci o tome" itd, itd.
Nije svaki dan Badnji dan... Al' i ja bih voleo...

Da zaključim, postaraću se da pazim šta post-ujem, od sad, pa na dalje i u buduće...
Ne shvatam ovo ozbiljno, neozbiljno sam thread i otvorio. Silly me...
Pozdrav.
zika
redovni korisnik
redovni korisnik

Postby sdanicic » 08 Feb 2010, 10:56

Nesto mi sada pade na pamet, pa ako ste zainteresovani da pomognete oko ovoga.

Naime, da li bi mogli da napravimo jednu nezvanicnu listu koliko se novih proizvoda se etiketom Made in Serbia (vezano naravno sa HiFi) pojavilo u toku prosle godine?

Cini mi se je lista veoma kratka i da domaca proizvodnja je bila po tom pitanju "aktivna" samo onliko koliko se mora, ako ne i manje :(
sdanicic
Site Admin
Site Admin

Postby RIVIERA » 09 Feb 2010, 14:09

proizvodjaca verovatno ima i vise
ali ljudi nisu u fazonu da registruju firme
da bi bili odrani za porez i maltretirani do besvesti
kada treba nesto od delova da uvezu... od strane ovih nasih IDxxxTA
RIVIERA
redovni korisnik
redovni korisnik

Return to Hi-Fi stereo audio