Audio HiFi Forum - Audiohard.com

Oglasi - Ads: HiEndMarket.com

kucni bioskop- povezivanje pc-a i lcd-a uzas zivi

A/V risiveri, DVD i Blu-ray plejeri, plazma i LCD paneli, HD formati, muzički serveri, PC & HiFi..

Moderators: sdanicic, sn

kucni bioskop- povezivanje pc-a i lcd-a uzas zivi

Postby Ognjeni » 07 Feb 2010, 02:41

Poz svima,

vec ste mi pomagali u slicnom problemu i hvala na tome jos jednom..imao sam drugi acc koji je sad otisao u vetar :)

Sorry ako postavljam neku slicnu temu ali nista slicno nisam uspeo da nadjem sa konkretnim resenjem...pola interneta sam pretrazio i ne mogu da nadjem sta mi odgovara ...siguran sam da ce te mi vi pomoci.

Elem..zelim da povezem pc sa samsungom LE46a656 , veza ide preko hdmi kabla od graficke do tv-a

(da li je ovo dovoljno kvalitetan hdmi kabl..ili mi preporucite sto bolji jer mi treba 10m ..ne zelim da mi opadne kvalitet Intex HDMI cable IT-HDMI-MM100, HDMI/HDMI M/M, 10m, dva feritna jezgra 2000 din?)

a ovo je bitnije...zelim da uposlim svoje 5.1 DTS zvucnike..da povezem od pc-a preko zvucne do zvucnika...

imam vise dilema koje niko nije uspeo da mi otkloni... imam Creative Xi-fi audio zvucnu karticu
http://www.itsvet.com/proizvod/creative-x-fi-xtreme-audio/comp_comp_soundcard/39/40

ona ima flexijack...da li on moze da se koristi bas na ovoj kartici kao digital out da bi povezao preko optickog ili koaxijalnog do 5.1 sistema ?
Onda..da li je bolje da povezem preko optickog ili preko coaxijalnog (sa adapterom koji imam )....pitam zbog toga sto negde citam da sa optickim necu imati 5.1 i dts zvuk a negde da hocu....isto mi treba 10m zato please preporuka.

Ako ne mogu nista sa ovom zvucnom..da li mi mozete preporuciti neku do 50-60e.....razmisljao sam o Asus Xonar DX , pozlaceni konektori, hardwerski encoding DTS signala itd..hvale je u odnosu na creative u toj grupi ?

Prvo sam mislio da uzmem WD HD TV ..on je oko 100e + mi treba bar 70-80e na ok externi HDD...tako da, nadam se da cu uspeti sve da povezem i da mi pomognete...nije mala razlika :)

hvala unapred i nadam se da cu napokon namestiti sebi HT da uzivam :)
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Re: kucni bioskop- povezivanje pc-a i lcd-a uzas zivi

Postby pantaNS » 07 Feb 2010, 22:10

Da li se surround risiver nalazi kod TV-a?
Da li risiver ima opticki ulaz?
Ako nije risiver, da li taj 5.1 surr set ima opticki ulaz?
Koja je graficka u pitanju?
Kako je HDMI povezan na graficku?
Image
pantaNS
povremeni korisnik
povremeni korisnik

Postby Ognjeni » 07 Feb 2010, 22:42

pantaNS wrote:Da li se surround risiver nalazi kod TV-a?
Da li risiver ima opticki ulaz?
Ako nije risiver, da li taj 5.1 surr set ima opticki ulaz?
Koja je graficka u pitanju?
Kako je HDMI povezan na graficku?

Cao komso..

pazi reciver 'glumi' stari dvd koji je povezan preko optike trenutno...znaci eto..zvucnici imaju opticki ulaz..ali imam i konvertor optika-coax koji sam ranije koristio pa mogu i to da iskoristim.

Graficka je Ati 5770, nije jos povezano nikako jer cekam resenje za audio deo ( 5.1 se nalaze kod tv-a ) ..graficka ima normalno hdmi izlaz.

Na ploci sam video da ima i opticki i coax izlaz...ali taj audio je cip je krs pa bi bilo besmisleno da njega koristim.

Pomagajte :)
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Postby pantaNS » 07 Feb 2010, 23:08

Iz graficke HDMI u TV
a iz TV-a lepo optikom u 'risiver'

reseno sve sa jednim kablom od comp do TV . . . \:D/
Image
pantaNS
povremeni korisnik
povremeni korisnik

Postby Ognjeni » 08 Feb 2010, 00:00

Koliko znam nijedan lcd skoro ne moze da 'izbaci' 5.1 ..nego samo stereo + lcd nema opticki izlaz... sta cu sa tim onda :( ...

Ljudi pomagajte :(..

znaci da li moze konkretno od ove zvucne digitalni izlaz prema otpickom ili coaxijalnom koji imam na zvucnicima...sta je bolje optika ili coax..hocu da imam 5.1 i dts lepo...ako ne moze koju zvucnu da uzmem do 50-ake....da li je ovaj Asus xonar DX dobar .
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Postby first » 08 Feb 2010, 11:55

@Ognjeni

U specifikacijama za tvoju zvučnu kartu Creative Xi-fi audio lepo piše sledeće:

Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound.

Dakle, poveži to coax kablom sa risiverom (DVD plejerom) koji će dekodirati višekanalni zvuk sa dvd formata i rešen problem.
first
zlatni korisnik
zlatni korisnik

Postby Ognjeni » 08 Feb 2010, 12:09

first wrote:@Ognjeni

U specifikacijama za tvoju zvučnu kartu Creative Xi-fi audio lepo piše sledeće:

Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound.

Dakle, poveži to coax kablom sa risiverom (DVD plejerom) koji će dekodirati višekanalni zvuk sa dvd formata i rešen problem.

Hvala ali vidi sta pise ispod

* Digital Out supports stereo SPDIF out and pass through of multichannel DVD sound
** Digital I/O requires Sound Blaster Digital I/O Module (sold separately)

A taj modul creative vise ne proizvodi ....a kad odem na specifikacije od tog modula pise da ne podrzava moju zvucnu :( ..znaci ni creative ne zna :)

Sto se tice povezivanja...molim vas jos ovo pitanje pa uzecu drugu zvucnu jbg-a...da li mi je bolje da povezem preko optickog digitalnog ili preko coaxijalnog kabla ?

zvao sam par prodavnica jedni mi kazu coax je bolji jedni optika ..za 5.1 i dts sta je bolje ? Nasao sam kod mene u ns u samo jednoj radnji HDMI 10m i Opticki 10m (1500 din + 1200 din ) ne znam koliko su kvalitetni ova dva kabla
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Postby first » 08 Feb 2010, 13:01

Taj modul je običan audio reducir 3,5mm to RCA

Imaš u Kanibalu svašta od toga .... http://www.kanibal.co.rs
first
zlatni korisnik
zlatni korisnik

Postby first » 08 Feb 2010, 13:08

Ognjeni wrote:Sto se tice povezivanja...molim vas jos ovo pitanje pa uzecu drugu zvucnu jbg-a...da li mi je bolje da povezem preko optickog digitalnog ili preko coaxijalnog kabla ?

zvao sam par prodavnica jedni mi kazu coax je bolji jedni optika ..za 5.1 i dts sta je bolje ? Nasao sam kod mene u ns u samo jednoj radnji HDMI 10m i Opticki 10m (1500 din + 1200 din ) ne znam koliko su kvalitetni ova dva kabla

Za ovu tvoju priču je sasvim nebitno da li je optička ili Coax digitalna veza.
Mogla bi se voditi priča da su u pitanju neki ozbiljniji Hi-Fi uređaji, ovako zaboravi.
first
zlatni korisnik
zlatni korisnik

Postby Ognjeni » 08 Feb 2010, 13:29

EXTRA :) ...hvalaa puno...mislio sam da nece raditi sa tim modulom jer zvucna u sebi nema podrsku za to ....

pitacu ovde u ns , imaju li znaci 3.5 mm to RCA .... i sorry sto smaram al jbg ne razumem se puno u ovo...

jel to ovo ?

http://www.cableuniverse.co.uk/catalog/stereo-3.5mm-jack_plug-to-2-x-rca_phono_plugs-silver-collection-10m.html

ja ne kontam kako cu nakaciti onda opticki digitalni na ova druga dva kraja ? :)

ili je to mozda ovo ?

dok sam trazio zvucnu video sam da dolazi sa optical TOSLINK adapter for S/PDIF

http://hothardware.com/image_popup.aspx?image=big_img_0007.jpg&articleid=1148&t=a
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Postby first » 08 Feb 2010, 14:35

Evo, to je adapter koji izgleda ovako....

http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... id=1342490

svojevremeno sam kupio baš takav u Kanibalu, kada sam imao sličnu potrebu.
3,5mm ubodeš i zvučnu, a Coax u jedan od ova dva RCA, ali isprobaj jer će jedan RCA služiti za In a drugi za Out.
first
zlatni korisnik
zlatni korisnik

Postby Ognjeni » 08 Feb 2010, 15:50

first wrote:Evo, to je adapter koji izgleda ovako....

http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... id=1342490

svojevremeno sam kupio baš takav u Kanibalu, kada sam imao sličnu potrebu.
3,5mm ubodeš i zvučnu, a Coax u jedan od ova dva RCA, ali isprobaj jer će jedan RCA služiti za In a drugi za Out.

Hvala First, hvala puno

@ pantans

when hdmi in jacks are connected , the digital audio out )optical ) jack on the TV outputs 2 channel audio only.
Ognjeni
Nov korisnik
Nov korisnik

Return to Kućni bioskop - Višekanalni audio